ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

SARIVELİLER

Karaman districts.png


SARIVELİLER İLÇE KÖY VE BELDELERİ
Göktepe Beldemiz

Göktepe, Güney Torosların eteklerinde Alanya'ya 86, Karamana 165, Konya'ya 173, İlçemize 8 Km. uzaklıkta bir bölgeye kurulmuş olup, tarihi çok eskilere dayanır. Roma dönemine ait mağara ve mezarlar bunu kanıtlamaktadır. Göktepe diğer adıyla Fariske olarak bilinmektedir.
Civler Köyü

Civler köyü Karamanoğulları zamanında kurulduğu sanılmaktadır. Karamanoğlu beylerinin bazılarının Osmanlıdan kaçarak bu yöreye geldiği, daha sonra Osmanlıların takibi sonucu bu beylerin osmanlı ve moğol kuvvetlerince yakılarak öldürüldüğü söylenmektedir. Alanya-sarıveliler yolu üzerinde kurulmuş 496 hanesi ile büyük bir köyümüzdür.
Çevrekavak Köyü

Köyün karamanoğulları döneminde kurulduğu sanılmaktadır. Eski adı Mençektir. Mençek Orta Asyadan gelen bir oğuz boyundandır. Mençek 1957 yılında Fariske (Göktepe) köyü ile birleşerek belediye olmuş, 1989 yılında ise Belediyeden ayrılarak tekrar köy olmuştur. 1961yılında ise Mençek adını Çevrekavak köyü olarak değiştirmişlerdir.
Daran Köyü

Daran köyü 1967 yılında Koçaşlı köyünden ayrılarak köy tüzel kişiliğine kavuşmuştur. Karamanoğullarının son zamanlarında kurulduğu tahmin edilmektedir. İsmini dar bir alanda kurulduğundan almıştır.
Dumlugöze Köyü

Eski adı Muzvadı'dır. Tarihi 700 yılı geçtiği sanılmaktadır. Osmanlılarla Karamanoğullarının kargaşalık döneminde kaçarak ulaşılması güç olan bu bölgeye gelenler tarafından kurulduğu söylenmektedir. Köyde "R" harfi "Y" olarak söylenmektedir. Köy İlçemizin en nüfusu çok ve en uzak köyüdür
Işıklı Köyü

Işıklı köyünün çevresindeki tarihi kalıntılar eski bir yerleşim yeri olduğunu göstermektedir. Köyün eski adı "FET" tir.
Koçaşlı Köyü

Koçaşlı köyünün kuruluş tarihi bilinmemektedir. Adını köyün üstündeki Koçaş dağından almıştır. Köyün eski adı "MULUMU" dur. Köyün ayrı birde Göksu Mahallesi olup, mahallenin okulu ve camisi vardır.
Uğurlu Köyü

Tüm Anadolu toprakları gibi Uğurlu toprakları da birçok medeniyetlerin beşiğini oluşturur. Bu medeniyetler hakkında günümüze kadar ulasan çeşitli kalıntılar bunu doğrular niteliktedir. Söz gelişi Köristandaki, Boyunağıldaki, Sandıklıboğazdaki ve kurum önümdeki inler Romalılar dönemine ait medeniyetin izlerini taşımaktadır. Bu arada; Örene, Bozyaka , Gözpınarı, Örendorusu , Çevlikbaşı, Köristandaki Hamam ve Uzun Kırdaki tarihi eser kalıntı ve izleri de ayrı bir medeniyetin göstergeleri olmaktadır.
Civandere Köyü

Turcalar köyüne bağlı Celederesi (celilin Deresi) mahalle durumunda iken 1967 yılında Turcalar köyünün Sarıveliler köyü ile birleşerek kasaba olmasıyla Civandere köyü ayrı bir köy tüzel kişiliğine kavuşmuştur. Tahmini olarak 1880 yılında ilk yerleşim başlamış, Turcalar halkından bölünerek yerleşilmiştir.